Blom en Blom Fietsexperts Mijdrecht

Blom en Blom Fietsexperts

Bij Blom & Blom Fietsexperts zijn wij gepassioneerd van fietsen en staat de combinatie van fiets met gebruiker centraal.

Wij werken met hoogwaardige merken die we volledig op maat en naar wens kunnen leveren.

Met een groot gevoel voor

Read More

Bent u op zoek naar gebruikte fietsen? Kijk dan eens op occasions.nl voor het aanbod bij u in de buurt. Gebruikte fietsen zijn in sommige delen van het land zo ruim beschikbaar dat fietsenmakers ze niet eens meer inruilen. Vaak ook omdat de klanten liever een nieuwe of elektrische fiets willen hebben. Het aanbod van gebruikte elektrische fietsen gaat langzaam omhoog, maar ook daarin is de markt nog volop in ontwikkeling. Langzaam komt er meer kennis over de levensduur van de elektrische onderdelen en accu’s waardoor er ook meer vertrouwen ontstaat in de gebruikte elektrische fiets.

Waarvoor worden gebruikte fietsen vaak gezocht?

Veel fietsen worden gezocht door studenten en jonge medewerkers voor vervoer van en naar een station in de buurt. De fiets moet dan niet te netjes zijn omdat de kans op diefstal dan kleiner is en de fiets zonder schaamte ergens een paar dagen buiten kan blijven staan. Als de banden en remmen het maar goed doen is de fiets al snel geschikt als stations fiets.

Een stukje geschiedenis van de fiets

De Duitser Karl Drais wordt gezien als de uitvinder van de fiets. In 1816 maakte hij een loopfiets, ook wel velocipede en draisine genoemd. De allereerste fiets zag er zo uit: het had 2 houten wielen, met een hout frame, een zadel en een stuur. Vervolgens ontstond de eerste fiets met trappers. Tot 1966 noemden we de fiets een rijwiel. Dus de naam fiets is inmiddels ook alweer ruim 60 jaar oud en gelukkig hebben ze al een tijdje luchtbanden wat het fietsen een stuk comfortabeler maakt.