Bouwman aanhangwagens Assen

Bouwman aanhangwagens

Zoek je een aanhangwagen, onderdelen of motor transport producten voor weinig? De outlet van Bouwman Aanhangwagens kan je helpen om het juiste aanhangwagen of onderdeel aan te schaffen. Alle topmerken zoals Saris, Henra, Hulco, Anssems, Stema, Brian James Trailers,

Lees meer

Op zoek naar gebruikte of nieuwe aanhangwagens? We verzamelen alle occasion bedrijven in dit segment op deze pagina.

Aanhangwagens zijn een niet- gemotoriseerd voertuig die 1 of meerdere assen kan hebben, afhankelijk van het gewicht van de te vervoeren lading. Voor het kleinere goederenvervoer van bijvoorbeeld bouwmaterialen, meubels of ander klein materiaal wordt over het algemeen gebruik gemaakt van een aanhanger met maximum toegestane massa van 750 kg welke sinds 2003 een eigen kenteken moeten hebben en dienen te zijn voorzien van een typegoedkeuring.

Welk rijbewijs voor aanhangwagens

Voor aanhangers boven de 750 kg toegestane maximummassa is voor de bestuurder het rijbewijs BE verplicht. Deze aanhangers zijn vaak uitgerust met dubbele assen, een voorbeeld hiervan is de autotransporter en bijvoorbeeld de paardenaanhangwagen. Rond de aanhanger zijn er nog andere regels van toepassing die betrekking hebben op de maximale lengte van een voertuig op bepaalde stroken van de snelweg.

Onderhoud en waarde

Als u uw aanhanger goed laat onderhouden is dat de enige juiste beslissing voor veiligheid en waarde behoud van uw investering. Een aanhangwagen is een flinke investering waar u bij het juiste onderhoud heel lang plezier van kunt hebben. Kies bij de aanschaf ook een model dat van goede weersbestendige onderdelen is gemaakt en waarvan de verkrijgbaarheid van de onderdelen lang gegarandeerd is door de leverancier. Zo kunt u de aanhanger lang gebruiken en let daarbij ook als u hem stalt of de banden bijvoorbeeld niet teveel in de zon staan. Dat heeft een negatieve invloed op de levensduur. Net als de bandenspanning is dat echt een eenvoudig ding om in de gaten te houden waardoor u langer van de aanhanger kunt genieten.

Topmerken aanhangwagens

Alle topmerken zoals Saris, Henra, Hulco, Anssems, Stema, Brian James Trailers, Humbaur, AL-KO, Stabilo en Acebikes.