Bouwman aanhangwagens Assen

Bouwman aanhangwagens

Zoek je een aanhangwagen, onderdelen of motor transport producten voor weinig? De outlet van Bouwman Aanhangwagens kan je helpen om het juiste aanhangwagen of onderdeel aan te schaffen. Alle topmerken zoals Saris, Henra, Hulco, Anssems, Stema, Brian James Trailers,

Read More

Op zoek naar een occasion in Assen? We verzamelen alle occasion bedrijven uit Assen op deze pagina. Hier vindt u occasionbedrijven uit de gemeente.

De hoofdmoot van het winkelaanbod bevindt zich in de historische binnenstad, met onder meer Warenhuis Vanderveen aan het Koopmansplein en het overdekte winkelcentrum de Triade. Verder zijn er diverse soms overdekte winkelcentra in de verschillende wijken. De koopavond is op vrijdagavond. Er is een uitzondering dat is in de wijk Kloosterveen, daar is deze op de donderdagavond. Op elke laatste zondag van de maand zijn er koopzondagen. In het noorden van de stad bevindt zich een woonboulevard.

Ontstaan van Assen

In 1259 werd het nonnenklooster Maria in Campis of Mariënkamp verplaatst van Coevorden naar een dekzandrug op de plek waar nu het centrum van de gemeent ligt. Het grootste deel van de toen gegraven singels is later gedempt, maar de huidige straatnamen (Gedempte Singel, Noordersingel, Oostersingel en Zuidersingel) herinneren er nog aan. Het klooster werd in 1602 opgeheven, waarna het hoofdgebouw in gebruik werd genomen als vergaderplaats voor onder meer het College van Gedeputeerden. Later in de 17e eeuw ontstond er een echte nederzetting binnen de singels, ongeveer een cirkel met een diameter van 300 meter. Pas laat in de 18e eeuw werd de gemeente uitgebreid tot buiten dit gebied. Het werd pas rond die tijd een aantrekkelijke woonplaats voor de welgestelden in de provincie. Voorbeelden van opmerkelijke woonhuizen zijn Huize Overcingel en het Witte Huis.

In 1807 werd het een zelfstandige gemeente en in 1809 een stad. Daarmee is het een van de jongste steden met stadsrechten in Nederland. Het grootse stedenbouwkundige plan dat hij liet maken door de Italiaanse architect Carlo Giovanni Francesco Giudici bleef nagenoeg onuitgevoerd. In 1814 werd het de hoofdstad van Drenthe. De plaats telde in 1840 3.613 inwoners, wat opliep tot 5.948 in het jaar 1900. Na 1900 is de ontwikkeling van Assen in een stroomversnelling geraakt. In de periode voor de Tweede Wereldoorlog groeide de werkgelegenheid en daarmee het inwonertal tot ongeveer 22.000 mensen in 1940. Na de Tweede Wereldoorlog werd een aantal grote woonwijken gebouwd. Assen heeft negen woonwijken, die soms weer zijn opgedeeld in buurten. Het oudste is het centrum, waarna “over het spoor” Assenoost werd gebouwd, dat in de volksmond Vredeveld wordt genoemd. Lees meer op Wikipedia