Occasions Mijdrecht - Autobedrijf Hans Lammers

Autobedrijf Hans Lammers

Wij willen ons assortiment uitbreiden zodat wij voor u de juiste occasion tot onze beschikking hebben. Bent u benieuwd wat ons huidige aanbod is?
Lees meer
AutoFirst Rovemij bv

AutoFirst Rovemij B.V.

De werkplaatsafdeling van AutoFirst Rovemij B.V. heeft een universele instelling en kan elk automerk onderhouden of repareren. In geval van nood kan men te allen tijd bij ons terecht. Wij zullen trachten de klant mobiel te houden, hetzij door

Lees meer
Trike Centrum

Trike Centrum TCV

Is de officiële Nederlandse importeur en dealer van BOOM Trikes en Grizzly Trikes waar u terecht kunt voor aanschaf, onderhoud, reparatie en spuitwerk van nieuwe én gebruikte (BOOM) Trikes.
Lees meer
Jachthaven Omzigt Vinkeveen

Jachthaven Omtzigt Vinkeveen

U kunt bij ons terecht voor de aanschaf van nieuwe en gebruikte boten, voor ligplaatsen, de winterstalling, generatoren, grasmaaiers, buitenboordmotoren, waterski’s, wakeboards, watersporttoebehoren en -accessoires, onderhoud, reparatie
Lees meer

De Ronde Venen Occasion bedrijven

De Ronde Venen heeft door de verschillende kernen een goede aanwezigheid van occasion bedrijven. Voor de bekende merken en voor merkloze bedrijven in allerlei soorten nieuwe en gebruikte Auto’s, Boten, Landbouwvoertuigen, Fietsen, Motorfietsen, Scooters, Aanhangers en Vrachtwagens. U kunt bij deze bedrijven terecht voor aanschaf, service en onderhoud.

Ontstaan van de Ronde Venen

DRV is ontstaan door de turfwinning en inpoldering. In de gemeente lopen de rivieren de Kromme Mijdrecht, de Amstel, de Waver, de Winkel, de Angstel en de Aa. Deze reiveiren vormen een bijna gesloten cirkel, wat de wijze van ontginning en verkaveling heeft bepaald. Vroeger behoorde de regio tot het gebied dat de Duitse keizer Otto I in 953 aan de bisschop van Utrecht had gegeven. Toen deze schenking plaatsvond, was het gehele gebied nog onontgonnen. De ontginning van het gebied begon toen Bisschop Koenraad van Utrecht het gebied schonk aan het Kapittel van Sint Jan, Utrecht. De reden dat de bisschop het gebied aan het Kapittel schonk is te verklaren door de vele conflicten die zich in die tijd afspeelden. Er waren twee belangrijke redenen: er moest een grens komen tussen Holland en het Sticht en het veenland moest ontgonnen worden. Het Kapittel van Sint-Jan werd pas volledig gevormd wanneer het gebied ontgonnen was. Het Kapittel had er daarom baat bij dat dit zo snel mogelijk gebeurde.In 1989 werd een gemeente De Ronde Venen gevormd door samenvoeging van de voormalige gemeenten Mijdrecht, Vinkeveen en Waverveen en Wilnis. De huidige gemeente is op 1 januari 2011 ontstaan door de samenvoeging van de voormalige gemeenten Abcoude en De Ronde Venen.