Occasions bedrijven de Ronde Venen

Blom en Blom Fietsexperts

Blom en Blom Fietsexperts Mijdrecht

Bij Blom & Blom Fietsexperts zijn wij gepassioneerd van fietsen en staat de combinatie van fiets met gebruiker centraal.

Wij werken met hoogwaardige merken die we volledig op maat en naar wens kunnen leveren.

Met een groot gevoel voor

AutoFirst Rovemij B.V.

AutoFirst Rovemij bv

De werkplaatsafdeling van AutoFirst Rovemij B.V. heeft een universele instelling en kan elk automerk onderhouden of repareren. In geval van nood kan men te allen tijd bij ons terecht. Wij zullen trachten de klant mobiel te houden, hetzij door

Trike Centrum Vinkeveen – TCV

Trike Centrum
Is de officiële Nederlandse importeur en dealer van BOOM Trikes en Grizzly Trikes waar u terecht kunt voor aanschaf, onderhoud, reparatie en spuitwerk van nieuwe én gebruikte (BOOM) Trikes.

Jachthaven Omtzigt Vinkeveen

Jachthaven Omzigt Vinkeveen
U kunt bij ons terecht voor de aanschaf van nieuwe en gebruikte boten, voor ligplaatsen, de winterstalling, generatoren, grasmaaiers, buitenboordmotoren, waterski’s, wakeboards, watersporttoebehoren en -accessoires, onderhoud, reparatie

Autobedrijf Hans Lammers

Occasions Mijdrecht - Autobedrijf Hans Lammers
Wij willen ons assortiment uitbreiden zodat wij voor u de juiste occasion tot onze beschikking hebben. Bent u benieuwd wat ons huidige aanbod is?

De gemeente de Ronde Venen

De Ronde Venen is ontstaan door de turfwinning en inpoldering. In de gemeente lopen de rivieren de Kromme Mijdrecht, de Amstel, de Waver, de Winkel, de Angstel en de Aa. Deze reiveiren vormen een bijna gesloten cirkel, wat de wijze van ontginning en verkaveling heeft bepaald. Vroeger behoorde De Ronde Venen tot het gebied dat de Duitse keizer Otto I in 953 aan de bisschop van Utrecht had gegeven. Toen deze schenking plaatsvond, was het gehele gebied nog onontgonnen. De ontginning van het gebied begon toen Bisschop Koenraad van Utrecht het gebied schonk aan het Kapittel van Sint Jan, Utrecht. De reden dat de bisschop het gebied De Ronde Venen aan het Kapittel schonk is te verklaren door de vele conflicten die zich in die tijd afspeelden. Er waren twee belangrijke redenen: er moest een grens komen tussen Holland en het Sticht en het veenland moest ontgonnen worden. Het Kapittel van Sint-Jan werd pas volledig gevormd wanneer het gebied ontgonnen was. Het Kapittel had er daarom baat bij dat dit zo snel mogelijk gebeurde.In 1989 werd een gemeente De Ronde Venen gevormd door samenvoeging van de voormalige gemeenten Mijdrecht, Vinkeveen en Waverveen en Wilnis. De huidige gemeente De Ronde Venen is op 1 januari 2011 ontstaan door de samenvoeging van de voormalige gemeenten Abcoude en De Ronde Venen.